+31 6 16956105 info@nobelexpertise.nl de Wherelanden 135, 1441 ZM Purmerend

+31 6 16956105 info@nobelexpertise.nl
de Wherelanden 135, 1441 ZM Purmerend

Bedrijfsauto taxatie

schade-uitkering op basis van de getaxeerde waarde

Het hebben van een betrouwbare taxatie van uw bedrijfsauto is ontzettend belangrijk, zeker in de zakelijke wereld. Vanwege fiscale- of verzekeringsredenen hebben onze klanten professionele taxatierapporten nodig. Wij helpen u graag bij uw bedrijfsauto taxatie. De taxateurs van Nobel Expertise kennen het klappen van de zweep. Ervaren en goed opgeleide taxateurs weten precies waar ze op moeten letten, want een klein gemist detail kan immers veel verschil maken.

Taxatie aanvragen

Wilt u een afspraak maken voor een taxatierapport van uw voertuig?
Laat dan uw gegevens achter in ons aanvraagformulier.

Fiscale en verzekeringsredenen voor bedrijfsauto taxatie

Een professioneel en gedetailleerd taxatierapport is nuttig als u een WA-verzekering heeft voor uw bedrijfsauto. Mocht u of uw werknemer buiten schuld betrokken raken bij een ongeluk met schade als gevolg, wordt de schade-uitkering op basis van de getaxeerde waarde van uw bedrijfsauto in plaats van de dagwaarde berekend.

Fiscaal gezien is een geldig taxatierapport ook handig om te hebben, bijvoorbeeld als een ondernemer een zakelijke auto ook privé wil gebruiken. Daarnaast wordt er over (bedrijfs)auto’s van vijftien jaar en ouder geen bijtelling betaald over de nieuwprijs, maar over de waarde van het economisch verkeer (zo’n 35%).

Van taxatie tot compleet rapport

Tijdens het vaststellen van de waarde van uw bedrijfsauto werken wij volgens de vastgestelde normen en eisen van het Verenigd Register van Taxateurs (VRT) en de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC). Tijdens de taxatie van uw bedrijfsauto kijkt onze taxateur naar zaken als merk, type, uitvoering en bouwjaar. Zo zijn sommige merken waardevaster dan andere merken, en natuurlijk is het aantal gereden kilometers ook van belang. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de conditie van de technische aspecten en naar eventuele investeringen die de waarde nog kunnen verhogen. In het taxatierapport worden alle bevindingen van de taxateur op een rijtje gezet: elk detail is belangrijk om te bepalen wat uw bedrijfsauto nu echt waard is. Over het algemeen is zo’n rapport 36 maanden geldig, maar dit kan per verzekeringsmaatschappij afwijken.

schade
tel

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem gerust contact met ons op