+31 6 16956105 info@nobelexpertise.nl de Wherelanden 135, 1441 ZM Purmerend

+31 6 16956105 info@nobelexpertise.nl
de Wherelanden 135, 1441 ZM Purmerend

Motoren- en brommertaxatie

gedetailleerd onderzoek Voor de juiste waarde

Als u al een tijdje een motor of brommer in bezit heeft, is de aankoopwaarde ervan hoogstwaarschijnlijk niet meer de actuele waarde. De huidige waarde kan omlaag zijn gegaan door bijvoorbeeld intensief gebruik, maar ook weer zijn verhoogd door bijvoorbeeld investeringen in de techniek. Wilt u graag weten hoeveel uw motor of brommer op dit moment waard is? Door middel van een nauwkeurig en gedetailleerd onderzoek bepalen onze ervaren en deskundige taxateurs de juiste taxatiewaarde van uw motor of brommer, en ontvangt u een compleet taxatierapport als bewijsstuk ervan.

Taxatie aanvragen

Wilt u een afspraak maken voor een taxatierapport van uw voertuig?
Laat dan uw gegevens achter in ons aanvraagformulier.

HET taxatieproces

Onze taxateurs werken volgens de vastgestelde normen en eisen van het Verenigd Register van Taxateurs (VRT) en de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC). De taxateur kijkt naar zaken als merk, type, uitvoering en bouwjaar. Zo hebben sommige motor- of brommermerken een hogere waarde dan andere merken doordat deze bijvoorbeeld meer waardevast zijn. Daarnaast is de kilometerstand van grote invloed op de waarde: hoe minder kilometers ermee gemaakt zijn, hoe hoger de waarde zal zijn. Ook wordt er gekeken naar de conditie van de onderdelen en naar eventuele investeringen en restauraties die de waarde nog kunnen verhogen. Iedere aanpassing die aan het voertuig is gedaan, is van invloed op de waarde ervan, zowel in positieve als wellicht in negatieve zin. Hou daar dus rekening mee!

Aan de hand van dit onderzoek wordt er een taxatierapport opgesteld. Over het algemeen is een taxatierapport 36 maanden geldig, maar dit kan per verzekeringsmaatschappij afwijken.

De voordelen van taxatie

Met stipt op nummer een: preventie van een hoop gedoe met de verzekering in geval van schade. Een motor of brommer is een redelijk kwetsbaar voertuig, en daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op schade. De schade-uitkering wordt namelijk bepaald op basis van de getaxeerde waarde als u een recent taxatierapport in handen heeft. Heeft u geen taxatierapport, wordt de schade-uitkering bepaald middels de dagwaarde, en dit pakt niet altijd goed uit! Door het hebben van een geldig taxatierapport kan er nooit sprake zijn van een misverstand over de waarde van uw motor of brommer.

schade
tel

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem gerust contact met ons op