Onze taxateurs werken volgens de vastgestelde normen en eisen van het Verenigd Register van Taxateurs (VRT) en de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC). De taxateur kijkt naar zaken als merk, type, uitvoering en bouwjaar. Zo hebben sommige motor- of brommermerken een hogere waarde dan andere merken doordat deze bijvoorbeeld meer waardevast zijn. Daarnaast is de kilometerstand van grote invloed op de waarde: hoe minder kilometers ermee gemaakt zijn, hoe hoger de waarde zal zijn. Ook wordt er gekeken naar de conditie van de onderdelen en naar eventuele investeringen en restauraties die de waarde nog kunnen verhogen. Iedere aanpassing die aan het voertuig is gedaan, is van invloed op de waarde ervan, zowel in positieve als wellicht in negatieve zin. Hou daar dus rekening mee!
Aan de hand van dit onderzoek wordt er een taxatierapport opgesteld. Over het algemeen is een taxatierapport 36 maanden geldig, maar dit kan per verzekeringsmaatschappij afwijken.
Met stipt op nummer een: preventie van een hoop gedoe met de verzekering in geval van schade. Een motor of brommer is een redelijk kwetsbaar voertuig, en daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op schade. De schade-uitkering wordt namelijk bepaald op basis van de getaxeerde waarde als u een recent taxatierapport in handen heeft. Heeft u geen taxatierapport, wordt de schade-uitkering bepaald middels de dagwaarde, en dit pakt niet altijd goed uit! Door het hebben van een geldig taxatierapport kan er nooit sprake zijn van een misverstand over de waarde van uw motor of brommer.