+31 6 16956105 info@nobelexpertise.nl de Wherelanden 135, 1441 ZM Purmerend

+31 6 16956105 info@nobelexpertise.nl
de Wherelanden 135, 1441 ZM Purmerend

Oldtimer taxatie

De beste prijs voor uw oldtimer

Bent u de trotse eigenaar van een prachtige oldtimer? Dan vindt u het wellicht interessant om te weten wat uw oldtimer nu echt waard is. U heeft de auto misschien voor een bepaalde prijs gekocht, maar het kan natuurlijk zo zijn dat dit niet meer de actuele prijs is. Het is daarom verstandig, ook voor fiscale redenen, om binnenkort te kiezen voor oldtimer taxatie. Voor een betrouwbare taxatiespecialist op het gebied van oldtimers bent u bij Nobel Expertise aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in zowel het taxeren van de huidige waarde van uw oldtimer als het taxeren van eventuele opgelopen schade. Uiteraard ontvangt u een uitgebreid en gedetailleerd taxatierapport na afloop van het taxatieproces als bewijsstuk.

Taxatie aanvragen

Wilt u een afspraak maken voor een taxatierapport van uw voertuig?
Laat dan uw gegevens achter in ons aanvraagformulier.

Het taxatieproces?

Nobel Expertise kan als taxatiespecialist voor uw oldtimer de juiste waarde vastleggen. Hierbij werken wij volgens de vastgestelde normen en eisen van het Verenigd Register van Taxateurs (VRT) en de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC). Tijdens de taxatie van uw oldtimer kijkt onze taxateur naar zaken als merk, type, uitvoering en bouwjaar. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de conditie van de onderdelen en naar eventuele investeringen die de waarde nog verhogen. Aan de hand van dit onderzoek wordt er een taxatierapport opgesteld. Hierin worden alle bevindingen van de taxateur op een rijtje gezet: elk detail is belangrijk om te bepalen wat uw oldtimer nu echt waard is. Dit taxatierapport zorgt ervoor dat de waarde van uw bezit duidelijk vast staat.

Redenen voor oldtimer taxatie

Het opstellen van een taxatierapport voor uw oldtimer is een goed idee, of u er nu mee op weg gaat of niet. Als u vaak met de oldtimer eropuit gaat, dan zijn er twee goede redenen voor oldtimer taxatie. Ten eerste wordt er over auto’s van vijftien jaar en ouder geen bijtelling betaald over de nieuwprijs, maar over de waarde van het economisch verkeer. Deze bijtelling wordt dan bepaald door het voertuig te laten taxeren. Ten tweede is het risico altijd aanwezig dat uw oldtimer schade oploopt. Als u buiten schuld betrokken raakt bij een ongeluk, wordt de schade-uitkering op basis van de getaxeerde waarde in plaats van de dagwaarde berekend. Door het hebben van een geldig taxatierapport kan er nooit sprake zijn van een misverstand over de waarde van uw voertuig.

Heeft u uw oldtimer aangeschaft om deze zelf op te knappen? Elke aanpassing die u doet of heeft gedaan beïnvloedt de waarde van uw oldtimer. Zowel technische restauraties als mooiere verfraaiingen zorgen ervoor dat de waarde van de oldtimer meer verhoogd is dan dat u in eerste instantie dacht. Benieuwd naar wat uw oldtimer nu waard is? Ook dan biedt een taxatierapport de uitkomst.

schade
tel

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem gerust contact met ons op