phone+31 6 16956105 phoneinfo@nobelexpertise.nl

NOBEL EXPERTISE TAXEERT ALLE TYPEN VOERTUIGEN

VOERTUIG TAXATIES

specialist-camper

BETROUWBARE TAXATIES DOOR VRT TAXATEURS / FEHAC

We kennen het belang van een betrouwbare taxatie. Om fiscale- of verzekeringsredenen hebben onze klanten professionele taxatierapporten nodig.

De taxateurs van Nobel Expertise kennen het klappen van de zweep. Ervaren en goed opgeleide taxateurs weten precies waar ze op moeten letten. Want een klein gemist detail kan veel verschil maken.

We taxeren alle typen voertuigen: Youngtimers, Oldtimers, Classic cars, Hedendaagse voertuigen, Vrachtwagens, Special objects, Motorfietsen en Recreatie-voertuigen, zoals caravans, campers en boten.

Dus neem gerust contact op met ons. We bellen u snel terug en kunnen over het algemeen binnen 24 uur op locatie zijn. Indien u wenst kunt ook bij ons langskomen.

Maak een afspraak +31 6 1695 6105

Direct uw voertuig aanmelden voor een taxatie:
Als u alle gegevens van uw voertuig bij de hand heeft kunt u uw voertuig direct aanmelden. De gegevens die u nodig heeft zijn:
uw persoons- en contactgegevens
het kenteken van uw voertuig
het chassisnummer
de kilometerstand.

Uw taxatie wordt direct ingepland.
We nemen snel contact met u op om de afspraak te bevestigen.

Een taxatierapport dient om de waarde van je voertuig vast te leggen. Het vormt een erkenning van merk, type, uitvoering, bouwjaar en andere bijzonderheden die liefhebbers relevant achten. Maar het zegt ook iets over de conditie, eventueel verbeterd door gedane investeringen. Een taxatierapport is van belang voor diverse doeleinden.

Je moet er niet aan denken, maar toch gebeurt het jaarlijks vele honderden klassiekerliefhebbers: je troetelkind wordt beschadigd of gestolen. Wie zijn voertuig met een volledige dekking wil verzekeren, kiest voor een WA-cascopolis (all risk) waarbij je geheel schadeloos wordt gesteld in het geval van schade of diefstal. De uitgekeerde som moet het mogelijk maken om binnen een redelijke termijn een vergelijkbaar voertuig in een gelijkwaardige conditie te vinden. Als uitgangspunt voor het bepalen van dit bedrag dient een officieel erkend taxatierapport, uitgewerkt en ingediend vóórdat je de schade claimt.

Taxeren kan ook veel nut hebben als je voertuig alleen WA-verzekerd is. Raak je namelijk buiten je schuld bij een aanrijding betrokken, dan moet de verzekeraar van de tegenpartij zich bij het uitkeren van de schade baseren op het taxatierapport, in plaats van de – meestal veel lagere – dagwaarde.

Taxeren is niet alleen een must voor oldtimers van 25 jaar en ouder. Een gedegen taxatierapport is net zo zeer van belang bij youngtimers of andere bijzondere motorfietsen/automobielen, zelfs van recente datum.

Een toenemend aantal ondernemers least een old- of youngtimer. Er kunnen ook fiscale redenen zijn voor een taxatie, bijvoorbeeld als een ondernemer zijn zakelijk aangekochte auto ook privé wil gebruiken. Bij een auto van vijftien jaar of ouder betaal je geen bijtelling over de nieuwprijs, maar over de waarde in het economisch verkeer (35%). Deze wordt bepaald door het voertuig te laten taxeren.

Een taxatierapport kent over  het algemeen een geldigheidsduur van maximaal 36 maanden. Het afbakenen van zo’n periode heeft vaak voordelen voor de eigenaar van het voertuig. Zo kunnen de groeiende leeftijd maar ook technische en/of optische verbeteringen voor een verhoging van de waarde zorgen. Per verzekeringsmaatschappij en polis is de geldigheidsduur van een taxatierapport verschillend, u dient zelf bij te houden of uw rapport is verlopen.

-Financiële teleurstellingvoorkomen met een taxatie
– Alleen WA verzekerd? Bij schade door een ander geen discussie mogelijk.
– Auto in restauratie? Verzekeren dan tegen brand/diefstal. Met een taxatie kan er geen onduidelijkheid zijn over de waarde.
– Toets uw polisvoorwaarden op toepassing van Art. 960:BW 7.

 

Artikel 960 : Burgerlijk Wetboek 7

De verzekerde zal krachtens de verzekering geen vergoeding ontvangen waardoor hij in een duidelijk voordeliger positie zou geraken. De vorige zin mist toepassing bij voorafgaande taxatie van de waarde van een zaak tot stand gekomen krachtens een aan een deskundige opgedragen beslissing of krachtens een beslissing van partijen overeenkomstig het advies van een deskundige.

EEN GREEP UIT DOOR ONS GETAXEERDE VOERTUIGEN

HEEFT U EEN OBJECT?

WIJ TAXEREN HET GRAAG!

Vul hieronder uw gegevens in en een omschrijving van het te taxeren object.
Wij nemen snel contact met u op.

Privacystatement

Ik ga akkoord met het privacy statement van Nobel Expertise

UW VOERTUIG DIRECT
AANMELDEN VOOR TAXATIE?

Als u alle gegevens van uw voertuig bij de hand heeft kunt u uw voertuig direct aanmelden. De gegevens die u nodig heeft zijn: uw persoons- en contactgegevens, het kenteken van uw voertuig, het chassisnummer en de kilometerstand.

Uw taxatie wordt direct ingepland.
We nemen snel contact met u op om de afspraak te bevestigen.