+31 6 16956105 info@nobelexpertise.nl de Wherelanden 135, 1441 ZM Purmerend

+31 6 16956105 info@nobelexpertise.nl
de Wherelanden 135, 1441 ZM Purmerend

Youngtimer taxatie

Youngtimer taxatie

Heeft u een auto die tussen de vijftien en 30 jaar oud is en misschien in de toekomst wel die felbegeerde oldtimerstatus krijgt? Voordat deze de titel van oldtimer krijgt, gaat de auto eerst nog door de ‘youngtimer’ fase heen. Wilt u graag weten hoeveel uw youngtimer op dit moment waard is? Daar helpen de taxatiespecialisten bij Nobel Expertise u graag bij! Door middel van een nauwkeurig en gedetailleerd onderzoek bepalen wij de juiste taxatiewaarde van uw youngtimer, en ontvangt u een compleet taxatierapport als bewijsstuk ervan. Voor youngtimer taxatie van A tot Z bent u bij Nobel Expertise dus aan het juiste adres!

Taxatie aanvragen

Wilt u een afspraak maken voor een taxatierapport van uw voertuig?
Laat dan uw gegevens achter in ons aanvraagformulier.

De voordelen van youngtimer taxatie

Een goed taxatierapport is van groot belang als u een WA-verzekering heeft voor uw personenauto. Raakt u buiten schuld betrokken bij een ongeluk, dan wordt de schade-uitkering op basis van de getaxeerde waarde in plaats van de dagwaarde berekend. Door het hebben van een geldig taxatierapport kan er nooit sprake zijn van een misverstand over de waarde van uw youngtimer.

Daarnaast heeft een youngtimer taxatie ook nog fiscale voordelen, bijvoorbeeld als een ondernemer een zakelijke auto ook privé wil gebruiken. Daarnaast wordt er over auto’s van vijftien jaar en ouder geen bijtelling betaald over de nieuwprijs, maar over de waarde van het economisch verkeer. Deze wordt bepaald door het voertuig te laten taxeren. Zo betaalt u niet alleen minder bijtelling, maar wordt ook betaald of u te veel of juist te weinig premie betaalt aan uw verzekering.

het taxatieproces

Onze taxateurs werken volgens de vastgestelde normen en eisen van het Verenigd Register van Taxateurs (VRT) en de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC). De taxateur kijkt naar zaken als merk, type, uitvoering en bouwjaar. Zo hebben sommige merken een grotere kans om de oldtimerstatus te verkrijgen, zoals Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. Daarnaast is het belangrijk dat de kilometerstand zo laag mogelijk blijft, om zo een hogere taxatiewaarde te garanderen. Ook wordt er gekeken naar de conditie van de onderdelen en naar eventuele investeringen die de waarde nog verhogen.

Aan de hand van dit onderzoek wordt er een taxatierapport opgesteld. Over het algemeen is een taxatierapport 36 maanden geldig, maar dit kan per verzekeringsmaatschappij afwijken.

schade
tel

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem gerust contact met ons op